'Door de ogen van de Koning' verschijnt op 28 november bij Meulenhoff

Meulenhoff Story

'Door de ogen van de Koning' verschijnt op 28 november bij Meulenhoff...
13 November 2023

Door de ogen van de Koning
In gesprek met Koning Willem-Alexander over tien jaar Koningschap

De Koning blikt uitgebreid terug op het afgelopen decennium. Een prachtig overzicht, rijk geïllustreerd met de mooiste foto's uit die periode
 
‘Juist door de kans om te reflecteren heb ik nog meer zin om de volgende tien jaar vol goede moed en met veel energie in te gaan. Die jaren zijn zo snel gegaan en het is zo mooi om Nederland te mogen dienen vanuit het Koningschap, dat ik me echt verheug op de komende tien jaar.
Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan.’

Koning Willem-Alexander

In 2023 is het tien jaar geleden dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Willem-Alexander, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau werd hij op 30 april 2013 gekroond tot Koning.

Hoe beleefde hij de periode van toen tot nu? In tien hoofdstukken blikt hij terug op het afgelopen decennium als staatshoofd. Vele belangrijke gebeurtenissen passeren de revue, zowel hoogte- als dieptepunten, zoals bijvoorbeeld de Olympische Spelen en de viering van 75 jaar vrijheid, maar ook MH17, de coronapandemie en nog veel meer.

In de rubriek ‘De blik van buitenaf’ geven onder anderen Prinses Amalia, Gerdi Verbeet, André Kuipers en Piet Ploeg (voorzitter Stichting MH17) hun kijk op het Koningschap en stellen ze een vraag die in verband staat met hun eigen connectie met de Koning.

Willem-Alexander, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau (27 april 1967) volgde op 30 april 2013 zijn moeder Beatrix op als Koning der Nederlanden. De Koning is getrouwd met Koningin Máxima. Ze hebben drie dochters: Prinses Catharina-Amalia (de Prinses van Oranje), Prinses Alexia en Prinses Ariane.

Dit boek kwam tot stand naar aanleiding van de gesprekken die Edwin Evers voerde met Koning
Willem-Alexander voor de podcastserie Door de ogen van de Koning.

Andere stories van Meulenhoff

4 months 3 weeks

Het nieuwe boek van Abraham Verghese is onlangs verschenen en het Belgische weekblad HUMO heeft niets dan lof voor

5 months 4 weeks

In Hemel op aarde neemt Rob Kemps je mee naar Parijs, naar het 20e arrondissement.

8 months 4 days

Door de ogen van de Koning
In gesprek met Koning Willem-Alexander over tien jaar Koningschap

8 months 2 weeks

Dichter en spoken word artist Zaïre Krieger heeft een contract getekend bij uitgeverij Meulenhoff voor een tweetalige bundel, getiteld

10 months 2 weeks

Tot ons grote verdriet is gerenommeerd journalist en presentatrice Clairy Polak op 67-jarige leeftijd overleden.