Wilfred de Bruijn

Wilfred de Bruijn

Wilfred de Bruijn groeide op in de Alblasserwaard en studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Sinds 2003 woont hij in Parijs, waar hij bibliotheccaris is van de Fondation Custodia. Op 6 april 2013 werd De Bruijn slachtoffer van antihomogeweld toen hij in Parijs met zijn vriend op straat liep. Een foto van zijn gehavende gezicht werd massaal bekeken en gedeeld op de sociale media. De zaak kreeg veel aandacht van internationale nieuwsmedia. Voor de VPRO maakte hij de documentaireserie Op zoek naar mijn Frankrijk, die ook door de VRT uitgezonden zal worden.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Wilfred de Bruijn

De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen

Een scherpe en humoristische blik op het échte Frankrijk
Met zijn scherpe blik en humor schrijft de Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn over het land waar hij steeds meer van houdt: Frankrijk. Het staat elk jaar weer met stip op nummer één op het lijstje van populaire vakantielanden. Zon, rust, prachtig landschap, lekker eten, wijn – het bourgondische leven trekt. Maar klopt dit beeld van ons droomland Frankrijk wel? Wat weten we eigenlijk echt van Frankrijk?

Frankrijk...Lees meer