Vincent van Gogh

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de grootste schilders van de negentiende eeuw. Maar weinig mensen weten dat hij ook honderden prachtige brieven schreef, voornamelijk aan zijn broer Theo.
Jan Hulsker (1907-2002) was onder andere medeoprichter van het Nederlands Letterkundig Museum en bestuurder van het Holland Festival. Hij schreef een tiental boeken over Vincent van Gogh en maakte een overzichtscatalogus van Van Goghs schilderijen en tekeningen. Hij is de samensteller van de veel geprezen selectie Vincent van Gogh. Een leven in brieven. In 2015 verscheen de vijftiende, gewijzigde druk, met een voorwoord van Frank Westerman.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de grootste schilders van de negentiende eeuw. Maar weinig mensen weten dat hij ook honderden prachtige brieven schreef, voornamelijk aan zijn broer Theo. In deze brieven, die gerekend worden tot de mooiste in de Nederlandse literatuur, schrijft Van Gogh openhartig over zijn emotionele en financiële problemen, over zijn passies en idealen en over zijn vriendschap met Gauguin. De bezieling waarmee hij, ondanks de miskenning, in zijn werk volhardt, spat van de pagina s.Vincent van Gogh. Een leven in brieven geeft een uniek beeld van Van Goghs korte maar veelbewogen leven en zijn schilderijen krijgen zo een extra...Lees meer