Uri Gneezy

Uri Gneezy

Uri Gneezy komt uit Israël, waar hij de speltheorie, die het nemen van beslissingen centraal stelt, direct leerde toepassen in de straten van Tel Aviv. Dr. Gneezy bekleedt de Epstein/Atkinson Endowed leerstoel in Behavioral Economics en is professor economie en strategie aan de Rady School of Management, onderdeel van de universiteit van Californië.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Uri Gneezy
John List

Op zoek naar antwoorden op grote levensvragen, reisden Gneezy en List de wereld rond om veldonderzoek te verrichten: van de voet van de Kilimanjaro tot aan de wijngaarden in Californië; van het bloedhete Noord-India tot aan de gure straten van Chicago; van de scholen in Israël tot aan de bestuurlijke vergaderzalen van de grootste bedrijven ter wereld.

Hun revolutionaire onderzoeksmethodes leiden tot onthullende en soms verbijsterende ontdekkingen over hoe menselijke motieven écht in elkaar zitten. Het zal de manier waarop wij actie ondernemen en nadenken over grote én kleine problemen drastisch veranderen. Bovenal toont dit boek ons hoe fascinerend en leuk...Lees meer