Suzanne Rindell

Suzanne Rindell

Suzanne Rindell werkt momenteel aan haar proefschrift aan de faculteit Engelstalige letterkunde van Rice University. Haar specialisatie is twintigste-eeuws Amerikaans modernisme en haar onderzoek was de aanzet tot het schrijven van De andere typiste. Rindell publiceerde eerder al korte verhalen en gedichten in o.a. Conjunctions, Nimrod, StorySouth, Crab Orchard Review en Cream City Review en ze is werkzaam geweest bij een literair agentschap. De andere typiste is haar eerste roman.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Suzanne Rindell

New York, 1922. Rose Baker werkt als typiste bij de politie. Vaak is ze de enige aanwezige vrouw tijdens verhoren en ook al moet ze een keur aan gruwelijke details aanhoren, zodra ze de ondervraagruimte verlaat, behoort ze weer tot het zwakke geslacht. Maar de tijden veranderen. Vrouwen knippen hun haar kort, roken in het openbaar en schudden de Victoriaanse omgangsregels van zich af.

Zo niet de preutse Rose. Waar de meeste vrouwen zich proberen te bevrijden, houdt zij juist vast aan het ouderwetse beeld van de bescheiden, verzorgende vrouw. Als er een nieuwe typiste op het bureau, laat Rose...Lees meer