Roos Vonk

Roos Vonk

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast geeft ze lezingen, heeft ze gewerkt als coach en trainer en schrijft ze artikelen. Ze staat bekend om haar toegankelijke stijl, waarmee ze wetenschappelijke kennis toepasbaar maakt voor een groot publiek. Eerder verschenen van haar de bestsellers Collega’s en andere ongemakken, Liefde, lust en ellende, De eerste indruk en Je bent wat je doet. Het onderwerp zelfkennis en zelfbedrog is haar expertisegebied; ze heeft er jarenlang onderzoek naar gedaan en over gepubliceerd, zowel in wetenschappelijke tijdschriften als in populaire bronnen zoals de Volkskrant, NRC, LINDA, Libelle en Psychologie Magazine.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Roos Vonk

Hoe en waarom misleiden we onszelf? Met
Mijn ego heeft altijd gelijk krijg je meer inzicht in zelfbedrog en zelfkennis, wetenschappelijk onderbouwd en met leuke, aansprekende voorbeelden.

De ego's van mensen kunnen in dagelijkse situaties vaak hinderlijk zijn, voor anderen of voor henzelf. Mensen kunnen worstelen met onzekerheid over hun kwaliteiten of juist worden belemmerd in hun ontwikkeling door een overdosis aan zelfvertrouwen; ze doen hun best om anderen te behagen, of willen anderen aftroeven om de beste te zijn; ze zijn niet trouw aan zichzelf omdat ze zich te veel richten naar de wensen of verwachtingen van anderen of...Lees meer

Roos Vonk op YouTube