Rob Kemps

Rob Kemps

Rob Kemps (Best, 1985) is presentator, zanger van Snollebollekes en groot fan van Jacques Brel. Begin 2021 deed hij mee aan het 17e seizoen van De slimste mens, dat hij uiteindelijk won. Daarna presenteerde hij zijn eigen programma’s The Wheel en De 10 vragen en zat hij in het panel van Wie kent Nederland. Samen met Matthijs van Nieuwkerk was hij te zien in Chansons! en Chansons!!, de populaire tv-serie over het Franse levenslied waarvan bij Meulenhoff ook een boek verscheen.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Rob Kemps

Hemel op aarde is een ode aan de meest betoverende plek van Parijs. Met zijn kenmerkende enthousiasme deelt Rob alle bijzondere verhalen die hij in de loop der jaren heeft opgediept.

In Hemel op aarde neemt Rob Kemps je mee naar Parijs, naar het 20e arrondissement. Daar ligt de plek waar hij het allerliefste is: Père-Lachaise, de beroemdste begraafplaats van Frankrijk en misschien wel van de hele wereld.

Hij vertelt over de Amerikaanse schrijfster Gertrude Stein, bekend uit de film Midnight in Paris van Woody Allen. Rob bezoekt haar huis aan de Jardin du Luxembourg, dat uitgroeide tot een artistieke...Lees meer

Laatste uitgave

Matthijs van Nieuwkerk
Rob Kemps

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps laten je in dit boek over de liefde, het leven en de melancholie kennismaken met de muziek van onder anderen Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour. Samen struinen ze de straten van Parijs af, op zoek naar de verhalen achter het chanson. In de vier delen Paris, L’amour, Joie de vivre en Mélancolie nemen ze ons mee op ontdekkingstocht en zien we de stad door de ogen van Rob en Matthijs. Je kunt je geen betere gidsen wensen, beiden zijn verknocht aan de Franse hoofdstad.

In Chansons! staan de mooiste verhalen...Lees meer