Richard Moore

Richard Moore

Richard Moore is een freelance journalist en schrijver. Voor zijn eerste boek, In Search of Robert Millar, kreeg hij in 2008 de prijs voor de beste Britse sportbiografie. Zijn tweede boek, Heroes, Villains & Velodromes werd genomineerd voor de William Hill Sports Book of the Year.

Richard Moore schrijft over sport, en voornamelijk over wielrennen. Hij schrijft regelmatig voor de Guardian, skysports.com, de Scotsman en Procycling magazine. Moore is tevens oud-wielrenner. In 1998 vertegenwoordigde hij Schotland op de Commonwealth Games en Groot-Brittannië in de Tour de Langkawi.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Richard Moore

De tour is een jaarlijks terugkerende titanenstrijd. Heldendom, verraad, spektakel, uithoudingsvermogen en psychologische spelletjes, daar gaat het om. De tour van 1986 spant de kroon; de hele sportwereld was dat jaar in de ban van de meedogenloze rivaliteit. Nadat Hinault in 1985 de tour had gewonnen, en LeMond tweede werd, wilde Hinault nog één keer meedoen, met maar één doel: zijn ploeggenoot LeMond aan de overwinning helpen. Maar was Hinault te vertrouwen? Tijdens de tocht door Frankrijk zette hij enkele malen de aanval in op LeMond. Hinault zei dat dit zogenaamde verraad bedoeld was om LeMond te harden. Maar LeMond...Lees meer