Mira Sys

Mira Sys

Mira Sys (1995) is een Vlaamse schrijfster en onder­zoeksjournalist. Ze studeerde Nederlandse Taal en Communicatie en volgde de masteropleiding Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was hoofdredacteur van het tijdschrift voor Neerlandistiek Absint en schreef voor diverse media als de Volkskrant, NRC Handelsblad en De Correspondent. Inmiddels werkt ze als onderzoeksjournalist voor Follow the Money en schrijft daarnaast fictie. In 2015 won ze de verhalen­wedstrijd ‘Te gek voor woorden’ van de npo. De beschermelinge is haar debuut.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Mira Sys

Een spannend en gelaagd debuut over familiebanden en de vraag of onze herinneringen wel te vertrouwen zijn

Voor Linda is de herdenking van de begrafenis het moment dat alles terugkomt. Ze ziet weer de beelden voorbijkomen en die doen haar na al die jaren meer pijn dan ze zich had kunnen voorstellen. Het begrip van haar vriend Frank raakt stilaan op. Waarom duwt ze hem zo ver weg?

Ze heeft nog niemand verteld over wat er echt is gebeurd, de dagen dat ze doelloos met haar broers in het bos rondzwierf. Over de kou, de vriendschap, of de zoute tranen....Lees meer