Julio Cortázar

Julio Cortázar

Julio Cortázar (1914-1984) was een Argentijns intellectueel en schrijver, en een van de auteurs die de Latijns-Amerikaanse literatuur wereldfaam hebben bezorgd. Hij staat met name bekend als de meester van het korte verhaal, maar van zijn hand is ook een aantal romans verschenen. In 1963 verscheen Cortázars meesterwerk, Rayuela, een hinkelspel. Het boek is een literair experiment en staat hoog aangeschreven binnen de Spaanstalige literatuur van de laatste eeuw.
Cortázars kracht ligt met name in zijn gevoel voor humor, zijn technische schrijfvermogen en zijn poëtische en vernieuwende gebruik van taal.

 

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Julio Cortázar
Carol Dunlop

In 1982 maken Julio Cortázar en zijn vrouw Carol Dunlop in een rood Volkswagenbusje een reis met twee simpele regels: bezoek alle 65 parkeerplaatsen tussen Parijs en Marseille (elke dag twee) en verlaat de snelweg geen enkele maal. De expeditie duurt een maand. Ze beschrijven elke parkeerplaats alsof ze ontdekkingsreizigers zijn die het nieuwe land en de daarbij behorende gebruiken in kaart brengen. Het resultaat is een aanstekelijke ode aan de weg, hun camper en elkaar des te wranger gemaakt doordat Cortázar en Dunlop niet lang na de reis overlijden. Nu komt het boek na tientallen jaren eindelijk weer in...Lees meer

Andere boeken geschreven door Julio Cortázar

Rayuela
Julio Cortázar

Andere boeken geschreven door Julio Cortázar

Rayuela
Julio Cortázar