José Enrique Ruiz-Domènec

José Enrique Ruiz-Domènec

José Enrique Ruiz-Domènec (Granada, 1948) is een van de meest vooraanstaande wetenschappers in Spanje op het gebied van (kunst)geschiedenis. Hij was jarenlang professor in middeleeuwse geschiedenis aan de universiteit van Barcelona en daarnaast bekleedde hij diverse internationale posities bij culturele instellingen ter promotie van het mediterrane erfgoed. Op zijn naam staan tientallen wetenschappelijke boeken en zijn artikelen zijn gepubliceerd in onder andere El País, ABC en La Vanguardia. In De droom van Odysseus verzamelt de auteur al zijn inzichten en research van de afgelopen jaren voor een groot publiek.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

José Enrique Ruiz-Domènec

In De droom van Odysseus komen ruim dertig eeuwen aan cultuur en geschiedenis rond de Middellandse Zee tot leven – de auteur verweeft verhalen, mythes en literatuur over de Middellandse Zee met elkaar en koppelt ze aan de huidige tijd

Voor de lezers van Papyrus en De zeven steden

Het Middellandse Zeegebied is de bakermat van klassieke mythen, de grootste religies en de invloedrijkste filosofieën. Aan de kusten lagen belangrijke handelscentra zoals Venetië, maar de zee was ook meermaals het toneel van verschrikkelijke veldslagen en oorlogen. Het gebied was een grote inspiratiebron voor denkers, schrijvers, schilders en avonturiers.

In dit...Lees meer