John Hersey

John Hersey

John Hersey (1914-1993) was correspondent in het Verre Oosten voor Time Magazine. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef hij voor Life en The New Yorker. Hij deed verslag van de invasie van Sicilië en het vasteland van Italië door het Amerikaanse leger. In 1944 deed hij verslag van de oorlog in de Stille Oceaan. Hersey was een van de eerste westerse journalisten die na de aanval met de atoombom Hiroshima bezochten. Het boek dat hij daarover schreef wordt beschouwd als een van de beste journalistieke werken van de twintigste eeuw. Hersey schreef ook meerdere romans, gebaseerd op ware gebeurtenissen, waaronder De muur (1950).

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

John Hersey

‘Buitengewoon aangrijpende verhalen van zes mensen die de atoombomaanslag overleefden.’ The Guardian

Op 6 augustus 1945 om kwart over acht ’s ochtends viel een atoombom op Hiroshima, waarmee een aanzet werd gegeven tot een versneld einde van de Tweede Wereldoorlog. Al dagen daarvoor was er de dreiging van luchtaanvallen, hoewel het alles-is-veiligsein had geklonken. Toch was daar plots de flits.

Straten waren te warm om over te lopen. Aardappels kwamen gaar uit de grond, pompoenen hingen warm aan hun struiken. Er waren ontelbaar veel doden en gewonden.

John Hersey beschrijft zes overlevenden, allen met verschillende achtergronden. Ze begeven zich in een...Lees meer

Andere boeken geschreven door John Hersey

De muur
John Hersey

Andere boeken geschreven door John Hersey

De muur
John Hersey