Cees Zoon

Cees Zoon

Cees Zoon (1951) is freelance correspondent in Latijns-Amerika met als standplaats Mexico-Stad. Hij is hispanist met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns-Amerika. Hij publiceerde eerder De lokroep van Mexico. In 2007 verscheen bij Meulenhoff zijn boek Het rode continent, over de nieuwe linkse leiders van Latijns-Amerika.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Cees Zoon

In de Mexicaanse drugsoorlog vallen meer doden dan in Afghanistan. De oorlog wordt door leger, politie en de kartels onderling op wrede wijze uitgevochten: lijken die aan een touw onder een viaduct hangen, lichamen die uit vliegtuigjes worden gegooid en plastic zakken vol lichaamsdelen, dikwijls voorzien van een ‘narcoboodschap’. Mexico ontbijt dagelijks met een overdaad aan gruwelijke beelden.

Jarenlang is gewaarschuwd voor de Colombianisering van Mexico, maar die is al lang voltooid: Mexico is een narcostaat geworden. De narcos hebben bovendien hun stempel gezet op de hedendaagse Mexicaanse cultuur. De taal is erdoor veranderd en er is een compleet nieuw...Lees meer

Andere boeken geschreven door Cees Zoon

Het Rode Continent
Cees Zoon

Andere boeken geschreven door Cees Zoon

Het Rode Continent
Cees Zoon