Amanda Gorman

Amanda Gorman

Amanda Gorman (1998) is een Amerikaanse dichter en activist. Ze spreekt zich uit voor milieubescherming, gelijkheid en genderrechtvaardigheid. ­Gormans werk heeft eerder een ­podium gekregen in ­diverse media, van ­ The New York Times tot O, The Oprah Magazine. In 2017 benoemde Urban Word haar tot de aller­eerste National Youth Poet Laureate van de Verenigde Staten. De speciale editie van haar inaugurele ­gedicht The Hill We Climb kwam binnen op nummer 1 in de bestsellerlijst van ­The New York Times en dat geldt ook voor haar debuutbundel Noem ons wat we dragen.

Deel deze pagina:

newsletter Facebook Twitter

Laatste uitgave

Amanda Gorman

De debuutbundel van #1
New York Times-bestsellerauteur en activist Amanda Gorman in een luxe tweetalige editie, vertaald door Zaïre Krieger

Amanda Gorman is de jongste dichter ooit die haar werk mocht laten horen tijdens het beëdigen van een nieuwe Amerikaanse president.
Noem ons wat we dragen is haar debuutbundel en laat zien dat ze een onvergetelijke nieuwe stem binnen de Amerikaanse poëzie is.

In deze bundel, die ook het inaugurele gedicht
The Hill We Climb bevat, beschrijft Gorman het verhaal van een verloren tijdperk en transformeert ze collectieve gevoelens van rouw over de globale pandemie in een boodschap van...Lees meer

Andere boeken geschreven door Amanda Gorman

The Hill We Climb
Amanda Gorman

Andere boeken geschreven door Amanda Gorman

The Hill We Climb
Amanda Gorman