Zoek uitgavenOmslagfoto

Ik heb de tijd

Autobiografie van een spraakmakende advocaat

Oscar Hammerstein

In het leven van de advocaat Oscar Hammerstein zijn drie data van veel belang. Wanneer hij in juli 1988 te horen krijgt dat hij besmet is met het hiv-virus – toentertijd een doodvonnis – stort zijn wereld in. Hij gaat gezond leven, veel sporten en zet alles op alles om te overleven.

In de lente van 1994 wordt hij opgepakt wegens vermeende betrokkenheid bij het witwassen van crimineel geld en wordt zijn overlevingsinstinct voor een tweede maal aangesproken. Zes weken lang zit hij vast. Uiteindelijk wordt hij op alle punten vrijgesproken.

De moord op zijn vriend Pim Fortuyn is het derde ijkpunt in Hammersteins leven. De dader is veroordeeld maar de littekens ervan zijn bij de advocaat én in onze samenleving nog zichtbaar. In Ik heb de tijd vertelt Hammerstein openhartig over zijn familie en vrienden, zijn Leidse studententijd en zijn carrière als advocaat aan de hand van deze drie levensbepalende gebeurtenissen.

'Een boek over een kleurrijk leven binnen de op winsten jagende advocatuur.' Advocatenblad

'Een stilistisch hoogstaand, ontzettend amusant boek, geschreven volgens het principe se non è verop, è ben trovato.' Winq

meer quotes

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 12,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Publicatiedatum: 29-01-2014
  ISBN: 9789460237638
 • Inkijkexemplaar

 • Quotes

  • 'Een boek over een kleurrijk leven binnen de op winsten jagende advocatuur.' Advocatenblad

  • 'Een stilistisch hoogstaand, ontzettend amusant boek, geschreven volgens het principe se non è verop, è ben trovato.' Winq

 • Over deze auteur

  Oscar Hammerstein (1954) was vanaf 1981 als medewerker en compagnon verbonden aan verschillende vooraanstaande advocatenkantoren. Al vanaf het begin van zijn loopbaan heeft Hammerstein vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse ondernemers geadviseerd en bijgestaan in vaak spraakmakende zaken. Samen met Gerard Spong schreef hij ‘Vervolg ze tot in de hel’, de haatzaai-aangifte van Fortuyn.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij