Zoek uitgavenOmslagfoto

Hollands goud

Alle olympische kampioenen

Wilfred van Buuren

Athene 2004, kippenvel. Wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel valt, maar sluit haar olympische carrière af met goud. Tokio 1964: zwaar teleurgestelde en huilende Japanners omdat Anton Geesink de judowereld op zijn kop zet en goud wint. Sydney 2000: Pieter van den Hoogenband is op de 100 meter vrij, het koningsnummer, 0,06 seconden sneller dan zijn geduchte tegenstander. Hij kan het zelf nauwelijks geloven.

In Hollands goud laat Wilfred van Buuren de lezer hun wedstrijden, en die van alle andere Nederlandse gouden topsporters, opnieuw beleven.

Wie was de eerste Nederlandse winnaar met een gouden medaille, waarom haalden we bij de Spelen van 1960 geen goud en hoe vaak deed Van den Hoogenband mee? Wanneer deden er überhaupt voor het eerst Nederlanders mee?

In Hollands goud alle verhalen en feiten van Nederlandse goudwinnaars op een rij. 

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 9,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Publicatiedatum: 16-04-2012
  ISBN: 9789460231742
 • Over deze auteur

  Wilfred van Buuren (1964) is historicus. Hij werkte als archivaris bij  NOC*NSF. Hij publiceerde de Handleiding voor het beheer van historische sportarchieven en was samensteller van het Bibliografisch apparaat voor de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het moment is hij medewerker bij de Alliantie Gelijkspelen en Gay Union Through Sports (GUTS). Hij is medeoprichter van stichting De Sportwereld en speelt basketbal.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij