Zoek uitgavenOmslagfoto

Schoolpijn

Daniel Pennac

‘Met grenzeloze liefde geschreven.’ de Volkskrant

In zijn jeugd was Daniel Pennac een abominabele leerling, een jongen ‘met afwaswater waar hersens horen te zitten’. Alle kennis die hij overdag in zich opnam, leek de volgende dag verdwenen. Pennac werd gered door vier gepassioneerde, onconventionele docenten die met veel geduld en creativiteit tot hem wisten door te dringen. Toen hij in 1968 eindelijk zijn diploma haalde, besloot hij zelf onderwijzer te worden.

In Schoolpijn keert Pennac niet alleen terug naar de pijn en de frustraties van zijn schooljaren, maar houdt hij ook een vurig pleidooi voor de terugkeer van passie, rust en bevlogenheid in het onderwijs. Schoolpijn is een even ontroerend als scherpzinnig boek, vol persoonlijke herinneringen, rake observaties, glasheldere analyses en hilarische anekdotes.

 

Uitverkocht
Uitgave: Paperback
Prijs: € 12,50
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Vertaling: Kiki Coumans
  Publicatiedatum: 17-10-2016
  Pagina's: 224
  ISBN: 9789029086028
 • Over deze auteur

  Daniel Pennac (Casablanca, 1944) is auteur van romans, essaybundels en kinderboeken. Van zijn boek Pleidooi voor het lezen werden ruim een miljoen exemplaren verkocht. Samen met illustrator Jacques Tardi maakte hij de graphic novel De verloedering, die in 2001 met de Stripschapprijs werd bekroond. Bij Meulenhoff verschenen zijn roman De dictator en de hangmat en Schoolpijn.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij