Zoek uitgavenOmslagfoto

Volgens Proust

Leer jezelf kennen in 61 vragen

Henk Steenhuis, Bert Bukman

Het oerboek der invulboeken, gebaseerd op de vragenlijst van Marcel Proust

Het is al meer dan honderd jaar een begrip: de vragenlijst van Marcel Proust. Wie ben je? Wat wil je? Wat voel je? Wie zou je willen zijn? Op die vragen, en nog veel meer, kun je na het invullen van dit boek een antwoord geven. Veel bekende mensen gaven zich bloot dankzij deze Proust Questionnaire: Oscar Wilde, Karl Marx, Susan Sontag, Giorgio Armani, Robert de Niro, Brigitte Bardot, David Bowie en tal van anderen.

In Volgens Proust stellen Bert Bukman en Henk Steenhuis de vragen niet aan beroemdheden, maar aan jou. Speciaal voor dit boek breidden ze de lijst van Proust uit met tientallen vragen die de uithoeken van ieders leven bestrijken. Op het eerste gezicht lijken de vragen eenvoudig, maar vergis je niet: ze dwingen je om tot de kern te komen. Ze beantwoorden vergt openheid en eerlijkheid. Met als beloning: inzicht in wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven. Je kunt het boek natuurlijk voor jezelf houden maar dankzij de kaarten met vragen kun je je bevindingen ook delen met vrienden. Dat brengt goede gesprekken op gang, waarin nieuwe en verrassende kanten van elkaar worden blootgelegd.

Met uitneembare vragenkaarten - deze maken een avond met vrienden en familie tot een bijzonder avontuur

Uitgave: Gebonden omplakte band
Prijs: € 20,00
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Gebonden omplakte band
  Publicatiedatum: 04-09-2018
  Pagina's: 192
  ISBN: 9789029092678
 • Over deze auteurs

  Henk Steenhuis was werkzaam als journalist in Frankrijk en in Nederland. Van 2000 tot 2009 was hij hoofdredacteur van HP/De Tijd. In 2009 was hij uitgever/hoofdredacteur van www.welingelichtekringen.nl en in 2014 maakte hij de televisiedocumentaire Iedereen journalist, over de stand van zaken in de huidige journalistiek.

  Meer over deze auteur…

  Bert Bukman (1960) is historicus en journalist. Hij was adjunct-hoofdredacteur van HP/De Tijd en werkte voor opdrachtgevers in de publieke en private sector, waaronder de NMa, de Rabobank, PriceWaterhouseCoopers, Schiphol en het ministerie van VWS.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteurs

  Henk Steenhuis
  Bert Bukman
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij