Zoek uitgavenOmslagfoto

De kat

Ontroerende, poetische roman over de vergankelijkheid van het leven en het genieten van klein geluk

Takashi Hiraide

Een jong stel, allebei schrijver, woont in een eenvoudig huis in een van Tokyo’s lommerrijke buurten. Ze zijn tevreden met hun leven, maar hebben elkaar eigenlijk niet zo veel meer te vertellen. Tot op een dag onverwacht een kat hun keuken binnenwandelt. Het dier maakt er al snel een gewoonte van bij hen langs te komen, daarbij geholpen door het comfortabele mandje en het eten dat ze voor haar neerzetten. Gaandeweg ontspinnen zich weer gesprekken tussen de jonge mensen, eerst alleen over de kat en haar grappige gewoontes, maar allengs vult hun leven zich weer met kleur en vreugde, verwondering en schoonheid.

De kat is een ontroerende, poëtische roman over de vergankelijkheid van het leven en het vermogen te genieten van kleine, kortstondige momenten van geluk.

De pers over De kat

'Je hebt voortdurend het idee dat er onder deze vederlichte vertelling een grote en diepe waarheid schuilt.' **** de Volkskrant

‘Een literair juweel dat je treft zoals poëzie dat kan.’ Trouw

'Een teder en precies boek dat de glans en de tijdelijkheid van het alledaags ontsluiert.' **** NRC Handelsblad

Bestel 'De kat' bij:


Uitgave: Gebonden omplakte band
Prijs: € 10,00
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Gebonden omplakte band
  Vertaling: Luk Van Haute
  Publicatiedatum: 31-03-2017
  Pagina's: 160
  ISBN: 9789029091251
 • Over deze auteur

  Takashi Hiraide (Japan, 1950) is schrijver en dichter. Hij is professor in de kunstgeschiedenis en in die hoedanigheid verbonden aan het Instituut voor Kunst en Antropologie, een onderdeel van de Tama Universiteit voor de Kunst. Hij woont in Tokyo, samen met zijn vrouw, de dichteres Michiyo Kawano.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij