Zoek uitgavenOmslagfoto

Mark Rothko

Annie Cohen-Solal

De schilder Mark Rothko werd wereldberoemd door zijn grote schilderijen met enorme kleurvlakken, waarmee hij aan fundamentele menselijke emoties uitdrukking gaf.

Annie Cohen-Solal geeft in Mark Rothko niet alleen inzicht in het leven en werk van deze bijzondere schilder, maar ook een beeld van de tijd en plaats waarin zijn werk tot ontwikkeling kwam. Via de pogroms in Rusland, waar hij geboren is, de jodenbuurten in Portland – zijn familie emigreerde in 1913 naar Amerika –, en de xenofobische jaren twintig toen Rothko student was, komen we terecht in het dynamische naoorlogse New York met zijn kunstverzamelaars en galerieën. Het is wonderbaarlijk hoe juist in die tijd de moderne schilderkunst zich ontwikkelt.

 

Het beeld dat Cohen-Solal van deze invloedrijke, intellectuele en rebelse kunstschilder schetst en de ontwikkeling die hij doormaakt, is uitermate fascinerend. Als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in moderne schilderkunst, dan is dit een boek dat je lezen móet.

‘Annie Cohen-Solal brengt niet alleen Mark Rothko tot leven, maar ook de plaatsen waar hij opgroeide en werkte.’ Trouw

‘Fascinerend beeld van de invloedrijke, intellectuele en rebelse kunstschilder.’ Zin

meer quotes

Bestel 'Mark Rothko' bij:


Uitgave: Paperback met flappen
Prijs: € 24,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback met flappen
  Vertaling: Jan Pieter van der Sterre, Judith Wesselingh, Reintje Ghoos
  Publicatiedatum: 12-12-2014
  Pagina's: 304
  ISBN: 9789029090247
 • Inkijkexemplaar

 • Quotes

  • ‘Annie Cohen-Solal brengt niet alleen Mark Rothko tot leven, maar ook de plaatsen waar hij opgroeide en werkte.’ Trouw

  • ‘Fascinerend beeld van de invloedrijke, intellectuele en rebelse kunstschilder.’ Zin

 • Over deze auteur

  Annie Cohen-Solal was gastdocente aan tal van universiteiten en is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Caen. In 1987 verscheen de vertaling van haar biografie Jean-Paul Sartre. In Nederland werd zij op slag beroemd door haar optreden in het programma Hier is… Adriaan van Dis.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij