Zoek uitgavenOmslagfoto

Een vervangend leven

Boris Fishman

Jevgeny Gelman heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog niet genoeg ellende doorstaan om in aanmerking te komen voor smartengeld van de Duitse overheid. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet heeft geleden – als jood tijdens de oorlog, als tweederangsburger in de Sovjet-Unie en als Russische immigrant in de VS.

Zijn kleinzoon, Slava Gelman, werkt zich uit de naad bij een prestigieus tijdschrift, dromend van een carrière in de journalistiek. Hij probeert de benauwende banden met de Russische gemeenschap in Brooklyn te verbreken, maar dan vraagt zijn grootvader hem zijn schrijftalent in te zetten voor een dubieus doel: het vervalsen van smartengeldaanvragen voor de joodse ouderen uit de buurt. Terwijl hij het ene na het andere oorlogsverhaal verzint loopt hij echter niet alleen het risico te worden betrapt, ook het gevaar van obsessie ligt op de loer.

Een vervangend leven is het provocatieve en bij vlagen hilarische verhaal van een journalist met een bizarre opdracht.

'De roman gaat in op een actueel en beladen onderwerp, maar is niet zwaarmoedig en kent een toegankelijke schrijfstijl. Bovendien zijn de beschrijvingen over de Russisch-Joodse gemeenschap in Amerika sfeerrijk en vaak humoristisch.' NBD Biblion

meer quotes

Uitverkocht
Uitgave: Paperback met flappen
Prijs: € 24,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback met flappen
  Vertaling: Anne Jongeling
  Publicatiedatum: 10-09-2014
  Pagina's: 368
  ISBN: 9789029090216
 • Inkijkexemplaar

 • Quotes

  • 'De roman gaat in op een actueel en beladen onderwerp, maar is niet zwaarmoedig en kent een toegankelijke schrijfstijl. Bovendien zijn de beschrijvingen over de Russisch-Joodse gemeenschap in Amerika sfeerrijk en vaak humoristisch.' NBD Biblion

 • Over deze auteur

  Boris Fishman werd in 1979 geboren in Minsk en emigreerde in 1988 vanuit de voormalige Sovjet-Unie naar de Verenigde Staten. Hij schrijft voor The New Yorker, New York Times Magazine, Book Review, The New Republic, The Nation, Harper’s, Vogue, The London Review of Books, Wall Street Journal en The Forward en stelde de verhalenbundel Wild East: Stories from the Last Frontier samen.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij