Zoek uitgavenOmslagfoto

Solange

Marie Darrieussecq

Solange is een zeer verontrustende roman waarin Marie Darrieussecq de losbandige fantasieën van het jonge meisje Solange messcherp en wonderschoon weergeeft.

'Het' doen, en de strategieën en verleidingstactieken die daarbij horen, is voor Solange en haar vriendinnen al op tienjarige leeftijd een grote obsessie. Haar ouders zijn bijna altijd afwezig, en op school is iedereen geobsedeerd door seks.Zes jaar later is Solange een aantrekkelijke prooi voor de jongens en mannen uit het dorp. Na wat onbevredigende seksuele ervaringen besluit ze dat het nu haar beurt is om een eigen slachtoffer te vinden. Ze kiest Monsieur Bihotz, een aardige, wat naïeve buurman. Hij probeert haar te weerstaan maar Solange is vastbesloten: zij zal, desnoods ten koste van hem, uitgroeien tot een gewetenloze Lolita.

Marie Darrieussecq beschrijft een veranderende kinderwereld, ver van de volwassenen die nooit iets zien. Een gewelddadige, mooie, grappige en wrede roman.

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 9,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Mirjam de Veth
  Publicatiedatum: 12-09-2012
  ISBN: 9789460232831
 • Over deze auteur

  Marie Darrieussecq (Bayonne, 1969) maakte met haar debuut Truismes – een roman over een vrouw die langzaam in een varken verandert – een overdonderende entree op het internationale literaire toneel. Ruim een miljoen exemplaren gingen ervan over de toonbank en de vertaalrechten werden aan zevenendertig landen verkocht. Sindsdien geldt Darrieussecq als een van de origineelste en opmerkelijkste schrijvers van Frankrijk. In 2008 verscheen haar veelgeprezen roman Tom is dood bij Meulenhoff, gevolgd door De baby in 2009 en Solange in 2012.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij