Zoek uitgavenOmslagfoto

Officier in Afghanistan

Esmeralda Kleinreesink

De meeste mensen weten wel dat er Nederlandse militairen in Afghanistan zitten, dat kunnen we in de kranten lezen. Maar wat gebeurt daar eigenlijk? Hoe gaat het eraan toe op een militair hoofdkwartier? Wat gaat er door je heen als midden in de nacht het bunkeralarm afgaat, omdat je kamp wordt beschoten? Hoe voel je je als een jochie je toeroept dat je een boerka aan moet trekken? Hoe is het als vrouw om tussen al die mannen te zitten?

In Officier in Afghanistan geeft luitenant-kolonel Kleinreesink een uniek kijkje achter de schermen van een internationaal militair hoofdkwartier. Ze beschrijft de frustraties, de bureaucratie, de voortdurende spanning en hoe politieke beslissingen doorwerken in de dagelijkse militaire praktijk. Ze beschrijft bovendien hoe vriendschappen tussen al die militairen uit verschillende landen ontstaan, ondanks de cultuurverschillen. Nooit eerder kregen we zo’n uitgebreid inzicht in het reilen en zeilen van een militair hoofdkwartier te velde, nog wel door een van de weinige vrouwelijke militairen.

Bestel 'Officier in Afghanistan' bij:


Uitgave: Paperback
Prijs: € 18,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 03-02-2017
  Pagina's: 224
  ISBN: 9789029088459
 • Inkijkexemplaar

 • Over deze auteur

  Esmeralda Kleinreesink (1973) is luitenant-kolonel bij de Luchtmacht en werkt bij de Nederlandse Defensie Academie als universitair docent defensie economie. Ze heeft al eerder over haar ervaringen in Afghanistan gepubliceerd in Task Force Uruzgan (Meulenhoff, 2009). Daarnaast sprak ze in 2010 het luisterboek in van Anita Amirrezvani, Dochter van Isfahan. In On Military Memoirs (Brill, 2016) vergelijkt zij internationale autobiografieën over de oorlog in Afghanistan. In haar vrije tijd werkt ze als freelance tolk/vertaler Engels.

  Meer over deze auteur…
 • Volg de auteur

  •  


 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij