Zoek uitgavenOmslagfoto

Matterhorn

Karl Marlantes

Matterhorn is een rauw verslag over de waanzin van de oorlog, dat de tragedie van Vietnam omzet in een krachtig en universeel verhaal over moed, vriendschap en opoffering.

Vietnam, 1969. Tweede luitenant Waino Mellas is eenentwintig jaar en net aangekomen op Matterhorn: een Amerikaanse vesting diep in de Vietnamese jungle. Vlak na zijn aankomst krijgen ze het bevel in vijandig gebied op zoek te gaan naar een Noord-Vietnamese legerunit van onbekende grootte. Mellas zal ziekte, honger, bloedzuigers, tijgers en een vrijwel onzichtbare vijand moeten trotseren, maar het zijn de raciale spanningen en de valse loyaliteiten die hen ten val dreigen te brengen.

‘Een van de eerlijkste en indrukwekkendste romans die over de Vietnamoorlog zijn geschreven. En misschien zelfs over oorlog in het algemeen.’ Het Parool

‘Een rauw verslag vanuit de waanzinnige oorlogsjungle.’ VPRO Gids

‘Een verpletterend en uitputtend verslag.’ Trouw

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 9,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Biersma Vertalingen
  Publicatiedatum: 10-10-2011
  ISBN: 9789460928949
 • Over deze auteur

  Karl Marlantes studeerde aan Yale University en Oxford University, en diende als marinier in de Vietnamoorlog.

  Hij ontving meerdere onderscheidingen waaronder twee keer de Purple Heart. Matterhorn, waaraan hij dertig jaar werkte, is zijn eerste roman. Oorlog voeren is zijn non-fictiewerk over de morele en sociale bezwaren tegen oorlog.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij