Zoek uitgavenOmslagfoto

Rust

Attila Bartis

Andor Weér, een vijfendertigjarige schrijver, woont met zijn moeder Rebeka in een klein appartement. Ooit was zij een gevierd toneelspeelster in Boedapest maar nu zet ze geen voet buiten de deur. Andor kan geen weerstand bieden aan haar maniakale tirannie en ondanks het feit dat hun relatie  ontaardt in een hel van haat, onderdrukking en leugens is hij niet in staat haar in de steek te laten. Maar als Andor de mooie en zorgzame Eszter ontmoet is het liefde op het eerste gezicht, en hij besluit Eszter aan zijn moeder voor te stellen.
Rust is zowel een ironische politieke roman over de laatste dagen van het communistische Hongarije als een beklemmende familiegeschiedenis. Bartis laat met virtuoos vertelplezier zien dat er niets grappiger is dan ongeluk.

Bestel 'Rust' bij:


Uitgave: Paperback
Prijs: € 19,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 29-11-2013
  Pagina's: 288
  ISBN: 9789029087100
 • Over deze auteur

  Attila Bartis, geboren in 1968 te Targu Mures (Marosvasarhely), Roemenië, wordt algemeen beschouwd als een van de meest vernieuwende Midden-Europese schrijvers van deze tijd. Hij studeerde fotografie en publiceerde zijn eerste roman in 1995. Rust is bekroond met de Tibor Déry Prize en de Sandor Márai Prize. Bartis woont in Boedapest.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij