Zoek uitgavenOmslagfoto

Het Grote Etiquetteboek

Hoe het eigenlijk hoort in de 21e eeuw

Beatrijs Ritsema

Is het toegestaan om geld te vragen aan bruiloftsgasten? Mag ik de tafelmanieren van mijn vriend corrigeren? Mag ik mobiel bellen als ik sta af te rekenen?

Dit soort kwesties bevindt zich op het terrein van de etiquette, en wie denkt dat goede manieren zijn afgeschaft, vergist zich. Een etiquetteloze cultuur bestaat niet. Er zijn altijd regels, hoe impliciet of ongeschreven ook, die kunnen worden overtreden. Goede omgangsvormen zijn van alle tijden en iedereen heeft liever met wellevendheid te maken dan met grofheid.

Beatrijs Ritsema geeft al meer dan tien jaar advies aan mensen die in onzekerheid verkeren over omgangsproblemen en eigen dan wel andermans (in)correcte gedrag. Zij voegt zich daarmee in een lange traditie van 'hoe hoort het eigenlijk'-schrijvers. Het Grote Etiquetteboek is een compleet en praktisch naslagwerk over de etiquette van de 21ste eeuw.

Bestel 'Het Grote Etiquetteboek' bij:


Uitgave: Gebonden omplakte band
Prijs: € 29,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Gebonden omplakte band
  Publicatiedatum: 08-02-2011
  Pagina's: 464
  ISBN: 9789029086707
 • Inkijkexemplaar

 • Over deze auteur

  Beatrijs Ritsema (Tunis, 1954) is sociaal-psycholoog en columnist voor onder meer Trouw. Zij begon haar carrière bij het Amsterdamse studentenweekblad Propria Cures. Van haar verschenen onder andere Als ze maar gelukkig zijn. Over kinderen, opvoeding en onderwijs en Ter harte, een leidraad voor de liefde. Al meer dan tien jaar is Beatrijs Ritsema dé specialist op het gebied van wat kan en wat niet kan. Bij Meulenhoff verscheen in 2010 Het Grote Etiquetteboek.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij