Zoek uitgavenOmslagfoto

Dageraad van Oranje-Nassau

Thera Coppens

In 1568 neemt Willem van Oranje het op voor het getergde volk van de Lage Landen, dat door de Spanjaarden onderdrukt wordt. Hij offert het leven van zijn drie broers, het Nassaukapitaal, zijn huwelijk en zijn titels op om zijn ideaal te verwezenlijken: een zelfstandige staat waarin vrijheid van geweten heerst. Als hij in 1584 wordt vermoord, laat hij twaalf kinderen achter.
Dankzij Johan van Oldenbarnevelt wordt Willems zoon Maurits op achttienjarige leeftijd stadhouder van de Republiek. Met zijn geniale militaire talent weet hij de Spaanse overmacht spectaculaire nederlagen toe te brengen. De oorlog woedt voort als Frederik Hendrik, de zeventien jaar jongere broer van Maurits, in 1625 het bewind overneemt. Met Amalia van Solms aan zijn zijde slaagt hij erin de eenheid van het volk te herstellen en de lange strijd van zijn vader en broer te voltooien. Dageraad van Oranje-Nassau bevat de drie succesvolle, uitstekend gedocumenteerde historische romans De vrouwen van Willem van Oranje, Maurits, zoon van de Zwijger en Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

Uitverkocht
Uitgave: Paperback
Prijs: € 25,00
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 06-04-2009
  Pagina's: 832
  ISBN: 9789029084444
 • Over deze auteur

  Thera Coppens (1947) is auteur van historische boeken als Antonius Mor, hofschilder van Karel V en Dageraad van Oranje-Nassau. Bij Meulenhoff verschenen van haar onder meer Marie Cornélie, dagboek van haar reis naar het hof van Sint-Petersburg; Hortense, de vergeten koningin van Holland en Sophie in Weimar, een prinses van Oranje in Duitsland, dat werd genomineerd voor de biografieprijs 2012. In 2014 verscheen haar zeer goed ontvangen boek Suzanne en Edouard Manet, de liefde van een Hollandse pianiste en een Parijse schilder. Coppens publiceerde bovendien in onder andere NRC Handelsblad, Museumtijdschrift en Nouveau.

  Thera Coppens organiseert ook dagtochten rondom de thema's van haar boeken: www.theracoppens.nl

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij